Collectie

Materieel Het museum herbergt een uitgebreide collectie smalspoormaterieel. Het grootste deel heeft een spoorbreedte van 700mm (dit was min of meer de "standaard" in Nederland). De rest heeft een spoorbreedte van 600mm. De tweede loc van de GSS is een bijzondere. Een Deutz OMD 117f, die door Spoorijzer in licentie is gebouwd. Er zijn nog twee Nederlandse Spoorijzers van het type RT 8 in het bestand van de GSS. Verder staan er op de materieellijst een flink aantal Diema's en een aantal Jungs. Nog een bijzondere loc is de Whitcomb. Deze loc heeft een zware Caterpillar 4-cilinder in lijn dieselmotor en een kleine 2-cilinder boxer benzinestartmotor.

Tevens het vermelden waard is de gelede accumijnloc van het fabrikaat BBA-Wismut. Deze loc heeft twee 2-assige motordraaistellen met de accu's daarboven. De ruimte voor de machinist hangt tussen de beide draaistellen in. Deze acculoc heeft in Duitsland op 600mm spoor gereden en is op dit moment niet bedrijfsvaardig. Eén van de jongste aanwinsten is een in België gebouwde Moës. Dit is een bijzonder exemplaar, omdat het de enige Moës is die op een steenfabriek gereden heeft.

Verder beschikt de GSS over een collectie rijtuigen en lorries, die tijdens rijdagen en werkzaamheden ingezet worden. Ook zijn er nog twee tractoren, waarvan één een voorlader heeft. De tractor met voorlader wordt veel gebruikt bij spoorwerkzaamheden.
^